Zdenka rebrending

identitet / brending / ambalaža / mrežne stranice

Sa svojom dugom tradicijom, Zdenka je prepoznata kao visokokvalitetan sir jedinstvenog okusa. To je sir za užitak – jer je prirodan, napravljen od najboljega domaćeg mlijeka i dobar za zdravlje. Zadatak je bio kreirati ambalažu za Zdenka sir proizvode premium linije Zdenka sira. Ambalažu koja bi definirala ovaj sir kao vrhunski, visokokvalitetan i tradicionalan, ali u isto vrijeme i prikladan za moderno tržište.

Premium linija Zdenka proizvoda kombinacija je retrodizajna i redizajniranog identiteta Zdenka linija proizvoda. Odlučili smo osnovnu boju kompanije, tamnoplavu, koristiti kao glavnu boju svih Zdenkinih linija proizvoda – i ta je boja utjecala na isticanje proizvoda na tržištu u toj kategoriji proizvoda. Svi proizvodi imaju linijski dizajn u kombinaciji plave s nekom drugom bojom, ovisno o liniji ili proizvodu. To omogućuje prepoznavanje branda čak i kod rezanja dijela proizvoda na mjestu prodaje. U premium liniji tamnoplava boja kombinira se s brončanom, srebrnom ili zlatnom.

Naručitelj

  • Zdenka mliječni proizvodi d.d.
  • _
  • dizajnirano za Tridvajedan

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (kreativna i art direkcija, dizajn), Nikola Futač (dizajner suradnik), Nivas d.o.o. (produkcija mrežnih stranica)

Nagrade i priznanja

_
RegPak za dizajn ambalaže, RegPak – regionalni festival ambalaže i tiskarstva,
Institut za ambalažu i tiskarstvo, 2010., HR
_
objavljeno na web portalu The Lovely Package,
2009., Internacional