Design Bureau Izvorka Jurić djeluje na različitim projektima na području vizualnih komunikacija i u timu okuplja različite stručnjake, zavisno od potrebe projekta. Design Bureau nosi ime kreativne i art direktorice Izvorke Jurić koja iza sebe ima više od 20 godina profesionalne karijere, mnogobrojne međunarodne nagrade i priznanja te cijeli niz uspješno realiziranih projekata na hrvatskom, ali i globalnom tržištu.

Usluge

Naši projekti najčešće podrazumijevaju osmišljavanje cjelovitog identiteta proizvoda ili usluge i predstavljanje na tržištu, što uključuje niz niže navedenih usluga.

Najveći je izazov, zajedno s proizvođačem ili klijentom, stvarati nov proizvod i oblikovati mu nov život. Kada osmišljavamo nov proizvod ili radimo rebrending nekog postojećeg, prvo krećemo od kreativne strategije i kreativne komunikacije, odnosno od same priče o proizvodu – što zapravo taj proizvod jest i zašto je važan ili drugačiji, čime se ističe. Ova faza uvijek je bitan dio našeg procesa, jer iz priče o proizvodu nastaje sve ostalo.

Iz priče o proizvodu, postavljene u kreativnoj strategiji, najčešće nastaje ime, slogan i sva ostala verbalna komunikacija. Osnovna verbalna komunikacija, poput imena i slogana, izuzetno je važna u stvaranju percepcije proizvoda ili usluge te često postavlja i ton samog vizualnog identiteta. Tu su naravno i tekstovi koji komuniciraju prednosti proizvoda – na mrežnim stranicama, u brošuri ili sl. Naši copywriteri uvijek su spremni kreativno i zanimljivo ispričati vašu priču.

Slika govori tisuću riječi, pa kad jednom znate što želite reći, vrijeme je za stvaranje prave slike o vašem proizvodu ili usluzi. Dizajn znaka, logotipa, brenda i cjelokupnog identiteta kompleksan je zadatak i vrlo važan početak vaše komunikacije s kupcima. Ako je identitet ispravno postavljen i obraća se kome želite i na način koji želite – to je potencijal koji može omogućiti konkurentnije pozicioniranje na tržištu.

Osmišljavanje i dizajniranje nekih od osnovnih sredstava promocije, poput raznih tiskanica, brošura, oglasa ili pak materijala na mjestima prodaje i konzumacije, nastavak je vaše priče o proizvodu i vaš alat za daljnju komunikaciju s  kupcima.

Dizajn identiteta proizvoda sigurno je jedan od najzahtjevnijih dizajnerskih zadataka. Ne odnosi se isključivo na vizualni identitet, već i ispunjavanje zahtjeva pojedinih tržišnih kategorija, funkcionalnosti samog proizvoda prilikom upotrebe, poznavanja tehnoloških zahtjeva izrade, tiskarskih i drugih tehnika kojima se dobiva željena kakvoća dizajna te svakako i briga o reciklaži, zbrinjavanju otpada i održivom razvoju. Sve to se stječe samo praktičnim dizajnerskim iskustvom koje mi svakako imamo.

Velika je vjerojatnost da će se potencijalni korisnik s vašim proizvodom ili uslugom prvi puta susresti baš putem svog mobilnog telefona ili računala, zato je izuzetno važno da je vaša online komunikacija smislena, relevantna i redovita. Sadržajne, jasne i responzivne mrežne stranice osnova su vašeg online identiteta, a vaši profili i komunikacija na društvenim mrežama danas su jedan od najbitnijih kanala komunikacije s vašim kupcima ili korisnicima. Zato projekte najčešće završavamo dizajnom mrežnih stranica i pripremom svih potrebnih brend materijala za kvalitetnu komunikaciju na društvenim mrežama.

Referentna lista klijenata uključuje Allianz Hrvatska, Hrvatsku turističku zajednicu, Turističku zajednicu Grada Zagreba, Le Meridien Lav Split, CERU London, Pet Network, Hrvatski Novčarski Zavod, Genos, Kupilek, OMNIVIA DMC, Bite Art, STEMI, Tureta travel, DRACO, Quinn Tiger, Klimaoprema, Brachia, Uje, Ecolo, Megatrend, Baggizmo, Ledikdent… i mnoge druge.

Prijavi se za novosti

Pratite nas! Upišite mail...

Upišite se

Kreativni tim

Izvorka Jurić

kreativna i art direktorica / dizajnerica

Jurica Kos

Jurica Kos

senior dizajner / fotograf

Natalija Najjar

Natalija Najjar

voditeljica produkcije / senior dizajnerica

Marko Mikicic

Marko Mikičić

dizajner

Jelena Gvozdanović

senior dizajnerica / copywriterica - stalna vanjska suradnica

Igor Poturić

copywriter - stalni vanjski suradnik

Tvoje Ime

dizajner