Ericsson Nikola Tesla “Mladi, talentirani, profesionalni”

godišnje izvješće

Ericsson Nikola Tesla je lider je u informacijsko-komunikacijskim tehnologijama i djeluje više od 55 godina. Tijekom posljednjih 10-ak godina kompanija je uspjela promijeniti područje svoga rada i etablirati se, te tako postati jedinstveni primjer kompanije u Hrvatskoj koja je uspjela u svom “reinvention-u”. U 2007. tvrtka je odlučila biti prva hrvatska kompanija sa cjelovitim godišnjim izvješćem. Zadatak je bio dizajnirati godišnje izvješće koje će prezentirati poslovne rezultate tvrtke u prošloj godini u općemu, društvenom i financijskom smislu. Pri tome je bilo potrebno držati se zadanog formata i opsega tiskovine (broja stranica te maksimalna debljina).

Godišnje izvješće izvedeno je kao tipografsko rješenje s naslovom “Mladi Talentirani Profesionalni”, naglašavajući kreativnost temeljenu na znanju i iskustvu kao jedinstvenu komparativnu prednost tvrtke. Osmišljene poruke postavljane su u prvi plan te kreativno i direktno komuniciraju osnovne vrijednosti tvrtke – njezinu misiju, viziju, ciljeve i dostignuća koje tvrtka može i želi podijeliti s drugima.

U prvom susretu izvješće, odabirom papira omota (Gmund Alezan Wild Cameleon) i dodatnim tiskom transparentnog laka s mirisom naranče, govori o svježem pristupu koji tvrtka ima u poslovanju, ali i u odnosu prema ljudima i društvu općenito.

Postavljena mreža prijeloma omogućuje različite tretmane informacija, s obzirom na to da je riječ o integriranju tri različite cjeline u jednu tiskovinu. Cjelokupna tiskovina izvedena je bez ilustracija ili fotografija, isključivo tipografski (Leitura Sans, DSType) te iz samo tri boje – uz korporativnu plavu i crnu boju, uvedena je i narančasta kao osnovna boja isticanja u prijelomu.

Naručitelj

  • Ericsson Nikola Tesla d.d.
  • _
  • dizajnirano za Tridvajedan

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (kreativni i art direktor), Jelena Gvozdanović (kreativni direktor, copywriter), Tin Kadoić (dizajner)

Nagrade i priznanja

_
Red Dot for High Design Quality
Red Dot Design Award: Communication Design, 2008., D
_
HOW International Design Award
HOW Magazine, 2008., USA
_
objavljeno u Novum – world of graphic design
New Media Magazine Verlag GmbH, 02 / 2008., D
_
u izboru “100% European Graphic Design Portfolio”,
2008., PRC
_
0708 izložba hrvatskog dizajna
HDD – Hrvatsko dizajnersko društvo, 2008., HR