Taste Dalmmmatia

tiskovina

“Taste Dalmmmatia – a Dalmatian heritage cookbook” je kuharica dalmatinske baštine, za koju smo realizirali kreativni koncept, verbalnu komunikaciju i dizajn.

U svoja tri osnovna poglavlja: “Gourmmmmmmmmet appetizers”, “Ammmmmmmmmazing main courses” i “Lip-smmmmmmacking desserts”, kuharica predstavlja najvažnije tradicionalne recepte dalmatinske kuhinje koje su nam u nasljedstvo ostavili naši preci. Ostali dijelovi knjige donose osnovne skupine dalmatinskih namirnica, vina, maslinovog ulja i sl. te prezentiraju nezaobilazne destinacije tog područja, kulturnu baštinu Dalmacije i usluge agencije Shuttle Tours.

Kuharica je namijenjen gostima turističke agencije kao poklon zahvale i podsjetnik na vrijeme provedeno u Dalmaciji. S druge strane je i promotivni materijal, s kojim će gosti, kada se vrate svojim domovima, kuhajući po receptima svojoj obiteljima i prijateljima promoviraju doživljaj Hrvatske i Dalmacije.

Osnova koncepta je igra s riječi Dalmacija i slovnim znakom MMMM unutar naziva kuharice i poglavlja, čime se na jednostavan i direktan način komunicira dobar osjećaj prilikom konzumiranja fine hrane. Osnovna tonska skala preuzeta je iz osnovne tonske skale identiteta Dalmacije.

 

Naručitelj

  • Shuttle Tours d.o.o.

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (kreativna i art direkcija), Igor Poturić (verbalna komunikacija), Jurica Kos (dizajn)