ASPECT hrana za pse

vizualni identitet / ambalaža / promotivna kampanja / mrežne stranice

ASPECT je brand hrane za pse u Superpremium kategoriji. Radi se o brandu funkcionalne hrane vrhunske kvalitete usmjerene na ispunjavanje svih potreba specifične pasmine. Projekt uključuje dizajn robne marke, dizajn vizualnog identitet linije proizvoda i ambalaže, promotivnu kampanju za lansiranje novog brenda te dizajn web stranica brenda.

Osnovna ideja temelji se na jednoj od interpretacija imena ASPECT (“the way a person, place, or thing appears”), odnosno na poznatoj izreci da ljepota dolazi iznutra, jer je vanjska ljepota rezultat zdravlja duha i tijela. Tako se dizajn oslanja na fotografije krupno snimljene dlake psa i ljepotu dlake kao pokazatelja uravnotežene prehrane i zdravlja psa. 

Uklapanje imena branda u dlaku suvremeno je u pristupu komunikacije u ovoj kategoriji proizvoda. Istovremeno omogućuje i emotivnu poveznicu, pobuđujući emocije povezane s osnovnim taktilnim kontaktom sa svojim psom.

Kod ove vrste proizvoda primarna informacija na pakiranju je prikaz pasmine – fotografija figure ili lica psa. Zbog drugačijeg pristupa ASPECT se ističe na polici i privlači pažnju. Odabrana je i paleta kućnih boja koja će se isticati na polici, obzirom na prisutnu konkurenciju. Kombinacija boja i odnos mat i sjaj površina dodatno komunicira premium proizvod.

Dizajn ASPECT identiteta korišten je i kao osnovni komunikacijski alat u kampanji lansiranja novog proizvoda na tržište te u dizajnu web stranica. Cjelokupna komunikacije nadograđena emocijom povezanom s karakterima i osnovnim karakteristikama pojedinih pasmina.

Naručitelj

  • Pet Network International d.o.o.

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (kreativna i art direkcija), Izvorka Jurić, Jurica Kos, Stela Kovačić (dizajn identiteta i ambalaže), Jurica Kos (dizajn promotivnih materijala, dizajn mrežnih stranica), Žarko Kuvalja (razvoj mrežnih stranica - frontend), Marko Bader (razvoj mrežnih stranica - backend), Jurica Kos (prezentacijska fotografija)

Nagrade i priznanja

_
Pentawards Bronze Award – Pet products
Pentawards, Worldwide

_
finalist u kategoriji Branding – IdejaX Best Branding & Rebranding
2021., Hrvatska