KUPILEK rebrending

verbalna komunikacija / identitet / brending / ambalaža

Brand Kupilek / Jambrešić na tržištu uspješno posluje već 30 godina, s vlastitom proizvodnjom i vlastitim maloprodajnim mjestima. Najveći je proizvođač proizvoda od kupina na području Hrvatske.

Cilj redizajna je povećati vidljivost brenda na tržištu te približiti proizvode mlađim generacijama i onima koji nisu toliko upoznati s korisnim svojstvima prirodnih proizvoda od kupina. Za Kupilek vino od kupina i vino od malina, osnovni cilj rebrendinga je jasnije pozicioniranje ovih proizvoda u segment tržišta vina, obzirom da se proizvode istim postupkom kao vino od grožđa. Naime, većina ostalih proizvođača ove kulture prerađuju postupkom za proizvodnju likera, a za razliku od likera, kupinovo vino ima manje šećera te je bogato željezom i vitaminima.

Zadatak ovog redizajna uključuje analizu proizvoda i tržišta, postavljanje strategije i smjera komunikacije, kreiranje slogana i osnovne verbalne komunikaciju te redizajn robne marke i vizualnog identiteta grupe proizvoda. Iz aspekta dizajna i komunikacije, osnovni cilj je podignuti proizvod na premium razinu, zadržavajući postojeće kupce starije generacije (40+), privlačeći nove kupce mlađe generacije (25 – 40) te stvarajući proizvod relevantan za segment hrvatske turističke ponude i ponudu poslovnih poklona.

Rebrending stavlja u prvi plan ime branda – Kupilek, a sekundarno prezime Jambrešić koje će u budućoj komunikaciji funkcionirati kao osobni “potpis” iza branda. U postojećoj situaciji zamijećeno je da korisnici nisu svjesni imena brenda, obzirom da su prezime Jambrešić i brend ime gotovo jednako istaknuti na prethodnoj ambalaži.

Osmišljen je i brand slogan “Zdravica od bobica” koji na kreativan način komunicira blagodati proizvoda za zdravlje u okviru zakonskih restrikcija takve komunikacije.

Osnova vizuala su plodovi i vitice, simboli bogatstva voća i okusa, koji izlaze iz centralno pozicioniranog imena branda. Tako oblikovan, vizualni motiv komunicira visoki udio voća u proizvodu te njegovu vrhunsku kvalitetu.

Naručitelj

  • Ida Nova

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (kreativna i art direkcija), Igor Poturić (verbalna komunikacija), Izvorka Jurić, Jurica Kos (dizajn), Jurica Kos (brend animacija, aranžirana fotografija)