Kaštil Slanica rebrending

verbalna komunikacija / vizualni identitet / promotivni materijali

Kaštil Slanica je obiteljski restoran s više od 25 godina tradicije koji nudi lokalne specijalitete pripremljene na visoko kvalitetan način, u kojima gosti mogu uživati na izuzetnoj lokaciji u srcu kanjona rijeke Cetine.

Osim domaćih gostiju, restoran želi privući i turiste koji obilaze područje Omiša, Dalmatinskog zaleđa i Središnje Dalmacije te veće organizirane grupe koje ili dolaze preko turističkih agencija ili u okviru kongresa i sličnih poslovnih manifestacija.

Cilj ovog rebrandinga je definiranje novog verbalnog i vizualnog identiteta koji će komunicirati vrijednosti restorana na višem premium nivou, spajajući tradiciju s gastronomijom temeljenom na lokalnim recepturama, vrhunskim domaćim namirnicama i autohtonim sortama. Kaštil Slanica kao mjesto koje povezuje ugostiteljsku ponudu, prirodno okruženje, povijest lokaliteta i obiteljsku tradiciju u jednu cjelovitu priču. Nezaobilazno mjesto u doživljaju kulturnog i povijesnog nasljeđe te prirodnih bogatstva destinacije.

Restoran se nalazi na pradjedovini obitelji, staroj tvrđavi i trgovištu solju iz 16. stoljeća, kojem se prilazilo s riječnog, morskog i kopnenog puta. I danas je do Kaštil Slanice moguće doći brodicom tokom rijeke Cetine i iz prve ruke doživjeti bogatu floru i faunu ovog područja.

Osim bogate tradicije samog mjesta, obitelj posjeduje cijeli niz vrijednih povijesnih artefakata koji su bitan dio doživljaja mjesta (staro oruđe, povijesne fotografije, karte i recepti i sl.). 

Naručitelj

  • Kaštil Slanica

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (kreativna i art direkcija), Jelena Gvozdanović (verbalna komunikacija), Jurica Kos, Izvorka Jurić (dizajn), Vedran Klemens (ilustracija), Natalija Najjar (voditeljica produkcije), Jurica Kos, Lili Bašić (fotografija)

Nagrade i priznanja

_
istaknuti projekt na Behance – Branding
2022., Internacional

_
objavljeno u Pregled hrvatskog dizajna 21/22
Hrvatsko dizajnersko društvo, 2022., HR

_
dio Izložbe hrvatskog dizajna 21/22
Hrvatsko dizajnersko društvo, 2022., HR

_
Logo redesign
WOLDA 13 Gold Award
2022., Internacional

_
objavljeno na portalu CardDsgn
2022., Internacional

_
bronca u kategoriji Rebranding IdejaX Best Branding & Rebranding
2022., Hrvatska