KOER

identitet / branding / ambalaža / tiskovine / elementi za sučelje i app / mrežne stranice

KOER je robna marka tvrtke Klimaoprema d.d. koja je posvećena razvoju i proizvodnji nove generacije uređaja i aplikacija za HVAC (grijanje/ventilacija/hlađenje) i sustava za automatsko upravljanje zgradama. KOER proizvodi temelje se na novim idejama i tehnologijama koje su dorasle globalnim trendovima i potrebama korisnika. Radi se o premium proizvodima u svojoj kategoriji, koji su i cjenovno više pozicionirani. Komunikacija robne marke primarno je na engleskom jeziku, obzirom da su proizvodi orijentirani prema globalnom tržištu.

Motivi znakova konkurentnih tvrtki / robnih marki na globalnom tržištu u većini slučajeva su apstraktne forme koje sugeriraju kretanje, kruženje ili protok zraka, energiju i sl. te figurativni znakovi s motivima kuća (pametne kuće), strelica (kretanje zraka), pahuljica ili zvjezdica (grijanje/hlađenje) te listova (ekologija).

Ovim identitetom željelo se napraviti pomak od uobičajenih pristupa, a koji bi služio komunikaciji inteligentnih, sofisticiranih i suvremenih rješenja koje proizvodi nude te istaknuo ovu robnu marku u odnosu na ostale u toj kategoriji proizvoda.

Osnova identiteta je znak koji predstavlja stiliziranu skalu čime se sugerira osnova proizvoda > mogućnost podešavanja postavki prema vlastitim potrebama, odnosno upravljanje okruženjem. Forma je istovremeno dinamična (ritam ploha) i stabilna (ukupna forma s vertikalnim usmjerenjem) te ujedno predstavlja i balans > ravnotežu koja se postiže u ugodnom / udobnom okruženju.

Logotip KOER izveden je intervencijom u suvremenoj tipografiji i dovoljno je snažan da u dijelu aplikacija funkcionira samostalno. Kućne boje identiteta zauzimaju plavo-zeleni dio spektra, dok je u samim aplikacijama prisutna i upotreba sivih i crnih ploha.

U okviru ovog projekta realizirani su mnogobrojni materijali, uključujući i elemente korisničkog sučelja, pakiranje proizvoda, raznovrsne poslovne i promotivne materijale, brošure, štand za sajamski nastup, animirani potpis robne marke, mrežne stranice i sl.

Naručitelj

  • Klimaoprema d.d.

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (kreativna i art direkcija, dizajn), Jelena Gvozdanović (copywriting, dizajn), Anka Stiskalov (animacija)

Nagrade i priznanja

_
internacionalna dizajn nagrada QuadAward
Quadaward UG, 2014., D