Croatian planner

kreativni koncept / verbalna komunikacija / dizajn tiskovine

Turistički rokovnik “Colours of CROATIA” jedinstven je turistički proizvod koji donosi atraktivan doživljaj Hrvatske prožet emocijom i prikazom niza zanimljivih lokacija. Koncepcijom i dizajnom sažetim u opisu rokovnika “Croatian planner – a memento of your visit” ovaj se proizvod želi pozicionirati u premium segment turističke suvenir ponude.

Namijenjen je turistima za osobnu upotrebu ili kao poklon s putovanja nekome tko se tek priprema doći u Hrvatsku, kao i hrvatskim građanima koji traže atraktivan rokovnik za vlastitu upotrebu i svima koji žele više naučiti o Hrvatskoj.

Listanje ovog rokovnika predstavlja putovanje po Hrvatskoj, od Dubrovnika do Slavonije, kroz prezentirane najzanimljivije i najznačajnije lokacije, naravno u onoj mjeri u kojoj je forma proizvoda to dopuštala. Želja je ovim rokovnikom potaknuti interes za pojedine lokacije i pozvati korisnika da prema danim natuknicama istraži i sazna više te posjeti spomenuta područja Hrvatske.

Rokovnik je spoj godišnjeg planera u kojem korisnik može bilježiti svoje ciljeve, planove, obaveze te planera putovanja, jer sadrži i stranice poput popisa lokacija koje želite posjetiti, popisa stvari koje obavezno trebate napraviti ili isprobati u Hrvatskoj te samog planera putovanja po datumu i lokaciji. Rokovnik je moguće započeti koristiti u bilo koje doba godine, jer datume korisnik upisuje sam, pa je tako upotrebljiv za duži period.

“Colours of CROATIA” temelji se na naglašavanju sadržaja kroz bogat kolorit – bogatstvo boja, okusa, mirisa i doživljaja koji daju pravo iskustvo Hrvatske. Kolorit predstavlja boje Mediterana i kontinentalne Hrvatske, a sam rokovnik prezentira Hrvatsku kroz atraktivne fotografije i grafike na suvremen i emotivan način. Vodeći korisnika kroz najznačajnije lokacije predstavljene su sve različite “boje” koje se mogu susresti na tom putu – od zadivljujuće prirode, preko bogate kulturne i povijesne baštine do gastronomije.

Identitet proizvoda izgrađen je kombinacijom kolorita, kvadrata kao elementa nacionalnog identiteta te ilustracija pojedinih specifičnih lokacija. Ilustracije i ostali grafički elementi identiteta kao bazu imaju kvadrat čime su međusobno povezani u cjelinu i stvaraju prepoznatljiv identitet proizvoda. Kombinacija navedenih elemenata i atraktivnih fotografija predstavlja Hrvatsku na suvremen i emotivan način.

Naručitelj

  • Turistička naklada d.o.o.

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (koncept proizvoda, kreativna i art direkcija, dizajn), Stela Kovačić (dizajn, fotografije proizvoda)