DOMECA

verbalna komunikacija / identitet / brending / ambalaža / mrežne stranice

DOMECA grupa proizvoda sastoji se od linije DOMECA šećera u prahu, linije DOMECA sode bikarbone i limunske kiseline te linije DOMECA krušnih mrvica, a u planu su raznovrsni proizvodi za domaćinstvo.

DOMECA šećeri u prahu linija je proizvoda koja se sastoji od 4 vrste šećera u prahu od kojih su 3 aromatizirana (jagoda, cimet i vanilija), a u pripremi su još dvije arome (kokos i kakao). DOMECA šećeri u prahu novi su proizvodi na tržištu, prirodnog sastava i arome, namijenjeni suvremenom korisniku koji zna cijeniti kvalitetu proizvoda i postavlja zahtjeve za kvalitetnijim pakiranjem.

Projekt uključuje cjelokupni razvoj proizvoda od osmišljavanja imena, preko dizajna robne marke i identiteta proizvoda do dizajna ambalaže. Naglasak je stavljen na funkcionalno pakiranje šećera, novost na tržištu u ovoj kategoriji proizvoda, odnosno praktično pakiranje koje omogućuje lakše doziranje proizvoda. Nakon uklanjanja zaštitne etikete i otvaranja proizvoda, korisniku su dostupne tri veličine otvora za sipanje.

Osnova vizualnog identiteta je suvremena tipografija u kombinaciji sa pročišćenim fotografijama i pastelnom kolor skalom dok je osnovna kućna boja tamno crvena. Motivi fotografija osmišljeni su u odnosu s proizvodom kako bi kombinacija odabranih kolora i motiva prenosila željenu pozitivnu emociju – srce kolačić za aromu jagode (ljubav, djetinjstvo), zvjezdica kolačić za aromu cimeta (zimske radosti, Božić), vanili kiflica za aromu vanilije (miris kolača, djetinjstvo) te uštipci za klasičan šećer u prahu (slatki zalogajčići, slatki užitak).

DOMECA soda bikarbona i limunska kiselina također su izgrađene u istom identitetu, ali u kombinaciji s geometrijskom strukturom i stiliziranim prikazom vrste proizvoda (stilizirani limun za limunsku kiselinu i romb za sodu bikarbonu).

Doze šećera dodatno su pakirane u izložbeno-transportnu ambalažu u kojoj se nalaze na policama trgovina, a realizirano je i veće pakiranje u zip vrećici.

Naručitelj

  • Puni okus d.o.o.

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (kreativna ideja, art direkcija, dizajn), Jelena Gvozdanović (ime proizvoda, tekst, suradnica na izvedbenom rješenju), Maja Danica Pečanić (fotografije na etiketama, fotografije ambalaže), Robert Sučić (web produkcija)

Nagrade i priznanja

_
nagrada dana na Favourite Design
2014., Internacional
_
objavljeno na portalu Packaging of the World
2014., Internacional
_
objavljeno na portalu The Dieline
2014., Internacional
_
objavljeno na portalu Vizkultura
2014., HR