RUSTICAN brending

verbalna komunikacija / identitet / brending / ambalaža / tiskovine / pos materijali / mrežne stranice

RUSTICAN i RUSTICAT su privatne robna marka tvrtke Pet Centar u super premium podkategoriji unutar kategorije hrane za pse i mačke. Projekt uključuje dizajn robne marke i identiteta robne marke, dizajn ambalaže linije proizvoda (suha hrana pakirana u vreće i konzervirana mokra hrana), promotivne materijale za mjesto prodaje te dizajn mrežnih stranica.

RUSTICAN hrana za pse je visokokvalitetna, iz kontroliranog i prirodnog uzgoja, s visokom nutritivnom vrijednošću. Osnovne vrijednosti koje robna marka i identitet proizvoda komuniciraju su: domaće, prirodno, energetsko, zdravo, rustikalno – povratak korijenima, kvalitetno – najkvalitetniji sastojci.

Ideja ovog identiteta proizvoda je postaviti drugačiji pristup u odnosu na postojeće proizvode na polici u Europi, s naglaskom na sastojke (meso, prirodno) i drvo (rustikalno, domaće). Identitet proizvoda primarno se oslanja na komunikaciju domaćeg, svježeg i prirodnog proizvoda kroz asocijaciju na pripremu svježih namjernica u domaćem okruženju (drvena podloga, stol).

Holistički pristup i cjelovitost zdrave prehrane RUSTICAN hrane za pse komunicirana je i kroz centralnu kompoziciju te korištenje dodatnih grafičkih elemenata kružnih oblika.

Kut snimanje (gornji rakurs) i suvremeno osvjetljenje isticat će proizvod na mjestu prodaje, staviti naglasak na osnovni motiv (sastojke) te komunicirati da se radi o proizvodu koji se ističe i je drugačije od konkurencije (super premium). Kombinacija elemenata temelji se na spoju tradicionalnih vrijednosti (motiv, ukupna emocija) i suvremenog pristupa (kut i stil snimanja, tipografija, dodatni grafički elementi i kompozicija) čime identitet proizvoda jasno prezentira suvremeni proizvod vrhunske tradicionalne kvalitete.

Kroz informacije na fronti proizvoda, u formi piktograma, istaknute su dodane funkcionalne vrijednosti.

Primarne kućne boje identiteta zauzimaju zemljane tonove (smeđa, oker), a sekundarna skala prati uvriježeno kodiranje ekstenzija u kategoriji hrane za pse i mačke. Dno vreće je vrlo bitno kod kodiranja ekstenzija, pa je u tom dijelu posebno naglašen brand i ekstenzije.

Osnovna komunikacija oslanja se na povezivanje utjecaja kvalitetne hrane i kvalitete života. Dodatna emocija postignuta je i kroz priče o psima i konkretnim prednostima koje im ova hrana donosi. Web stranice prenose sve ranije navedene vrijednosti, proizvode, prednosti za pse i njihov život, sastojke i holistički pristup pripremi hrane te donose sve RUSTICAN recepte u detalje.

Naručitelj

  • Pet Centar d.o.o.

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (kreativna ideja, art direkcija, dizajn), Maja Danica Pečanić (fotografija hrane), Tamara Ganoci Frisch (stilist hrane), Mladen Šarić (postprodukcija fotografija hrane), Maja Šarić (dizajn piktograma), Jelena Gvozdanović, Stela Kovačić, Ivan Goran Žunar (dizajn izvedbenih rješenja), Jelena Gvozdanović (DTP), Stela Kovačić (fotografija i postprodukcija prezentacije projekta, digitalna prezentacija), Matija Tolić (razvoj mrežnih stranica)

Nagrade i priznanja

_
objavljeno u posebnom izdanju Favourite Design
2019., Internacional
_
objavljeno na portalu The Dieline
2018., Internacional
_

nagrada dana na Favourite Design
2016., Internacional