Brachia KIDS

verbalna komunikacija / identitet / brending / ambalaža

Brachia KIDS je prvo hrvatsko maslinovo ulje namijenjeno djeci vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta, odnosno roditeljima koji razumiju ljekovitost i veliku nutricionističku vrijednost maslinovog ulja i žele ga uvesti u prehranu svoje djece.

Svjež i zavodljiv okus voćnih sorti maslina iz ekološkog uzgoja s otoka Brača donosi arome idealne da djeca zavole okus maslinovog ulja. Dok dizajn ambalaže ima presudnu ulogu da privuče, zabavi dijete i ispriča mu priču o ovom zdravom proizvodu, koje se u Hrvatskoj još uvijek premalo koristi u prehrani. Cilj Brachia branda je ovim proizvodom postaviti smjer za pozitivne promjene u prehrani djece.

Komunikacija na ambalaži je pristupačna i slobodnija od dosadašnje komunikacije brenda Brachia, što je u skladu s namjenom proizvoda. Ambalažu je dizajnirana na način da djeci proizvod bude pristupačan, zabavan za korištenje, a ujedno i edukativan kako bi se razvijala svijest o važnosti redovite upotrebe maslinovog ulja. Osnova su zabavne ilustracije likova maslina, listova masline i bojica koji međusobno komuniciraju putem pisanih poruka na ambalaži.

Tijelo staklene bočice djelomično je obučeno u kutiju koja zajedno sa crnim vrhom bočice tvori oblik bojice, a unutar koje je doista i smješteno 6 bojica. Prilikom rastvaranja kutije, otkriva se zabavna bojanka s ilustracijama drveta i listova maslina te raznih zadataka za djecu.

Maslinovo ulje hrani organizam, a mozgalice i bojanka na ambalaži – hrane mozak. Zajedno čine kompletan proizvod za zdrav razvoj djeteta.

Naručitelj

  • Brachia p.z.

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (kreativna i art direkcija), Jurica Kos (verbalna komunikacija, dizajn, ilustracija, animacija, produkt fotografija), Maja Danica Pečanić (aranžirana fotografija)

Nagrade i priznanja

_
Pentawards Silver Award – Food
Pentawards, 2020., Worldwide

_
bronca u kategoriji Hrana IdejaX Best on Market
2020., Hrvatska

_
objavljeno u TASCHEN knjizi The package design book 6
2021., Internacional

_
objavljeno u knjizi Creative portfolio of the best of Adriatic advertising 2020
2021., Internacional

_
objavljeno u magazinu Packaging In Focus
2021., Internacional

_
objavljeno u Pregled hrvatskog dizajna 19/20
Hrvatsko dizajnersko društvo, 2020., HR

_
dio Izložbe hrvatskog dizajna 19/20
Hrvatsko dizajnersko društvo, 2020., HR

_
objavljeno u knjizi The Favourite Design
2020., Internacional

_
dio izložbe Tjedan Dizajna Zagreb
2019., HR

_
nagrada dana na Favourite Design
2019., Internacional

_
objavljeno na portalu 
The Packaging of the World
2019., Internacional