WOLDA zlato i bronca!

Na ovogodišnjem međunarodnom dizajn natjecanju WOLDA osvojili smo zlato i broncu

Na ovogodišnjem međunarodnom dizajn natjecanju WOLDA 2020 osvojili smo zlatnu nagradu za dizajn znaka i logotipa Nutris i brončanu nagradu za dizajn znaka i logotipa Pet Network Grupe.

WOLDA (Worldwide Logo Design Award) je međunarodno natjecanje za dizajn znakova, logotipa, identiteta i tiskanica, a dodjeljuje se u šest kategorija: dizajn novog znaka/logotipa, redizajn znaka/logotipa, dizajn animiranog znaka/logotipa, zvučni znak, korporativni identitet te za dizajn znaka/logotipa u kontekstu ambalaže.

Na 11. WOLDA natjecanje prijavljeni su radovi iz čak 30 zemalja, a međunarodni ocjenjivački sud ove godine čine ugledni dizajneri iz Mađarske, Danske, Njemačke, Japana, Australije, USA i Brazila. Članovi ocjenjivačkog suda navode da se prilikom ocjenjivanja vodili kriterijima prema kojima znak ili logotip moraju odražavati originalnu i relevantnu ideju, jasno komunicirati identitet kompanije ili organizacije i promicati izvrsnost u dizajnu.

NUTRIS grupacija djeluje u području poljoprivredne proizvodnje s dvije kompanije – Nutris.farm koja pruža usluge poljoprivredne logistike i distribucije i Nutris.tech koja proizvodi i prodaje sirovine koje se primarno koriste u proizvodnji hrane. Identitet otvara mogućnost širenja kroz nove subjekte grupacije. Nutris je primarna informacija, a nastavci (tech, farm i sl.) sekundarna informacija u imenu tvrtke. Kroz mutaciju znaka dodatno se komunicira područje djelovanje tvrtke.

 

Tim iza projekta

Klijent: Nutris d.o.o.
Design studio: Design Bureau Izvorka Jurić
Kreativna i art direkcija: Izvorka Jurić
Verbalna komunikacija: Igor Poturić
Dizajn: Izvorka Jurić, Marko Mikičić
Voditeljica produkcije: Natalija Najjar
Fotografija: Jurica Kos

Cjeloviti NUTRIS projekt pogledajte ovdje.

Pet Network grupacija je tvrtki iz nekoliko zemalja EU. Okupljene su u misiji brige o kućnim ljubimcima te plasiranju proizvoda i usluga za kućne ljubimce. Većim dijelom se obraćaju investitorima i poslovnom svijetu (zakupodavci, trgovci, dobavljači..), ali zbog teme kojoj se bave, želja naručitelja je bila pokazati i veselu, razigranu i toplu stranu. Identitet je zato osmišljen modularno – neki materijali su ozbiljniji, a neki opušteniji nadogradnjom ilustracija životinja na znak sastavljen od početnih slovnih znakova imena grupe – P i N.

 

Tim iza projekta

Klijent: Pet Network International
Design studio: Design Bureau Izvorka Juric
Dizajn, ilustracija i verbalna komunikacija: Izvorka Jurić

Cjeloviti Pet Network projekt pogledajte ovdje.

Cjelovita objava finalista i nagrađenih znakova i logotipa očekuje se početkom 2021. godine na stranicama www.wolda.org i putem WOLDA tiskanog izdanja.