NUTRIS sustav identiteta

verbalna komunikacija / vizualni identitet / promotivni materijali

NUTRIS grupacija djeluje u području poljoprivredne proizvodnje s dvije kompanije – Nutris.farm koja pruža usluge poljoprivredne logistike i distribucije i Nutris.tech koja proizvodi i prodaje sirovine koje se primarno koriste u proizvodnji hrane. Obje tvrtke djeluje u b2b segment i komuniciraju velikim proizvođačima, pa komunikacija treba postići balans između primamljivo izražajne i potrebno korporativne ozbiljnosti.

Cilj identiteta ovog sustava je dizajnom i komunikacijom podignuti ukupan dojam na znatno višu razinu nego je sada prisutan kod sličnih tvrtki na tržištu te tako istaknuti NUTRIS kao visoko kvalitetnu i konkurentnu grupaciju u Europi.

Identitet je bilo potrebno dizajnirati kao sustav koji jednostavno otvara mogućnost širenja kroz nove subjekte grupacije. U takvom sustavu Nutris je primarna informacija, a nastavci (tech, farm i sl.) sekundarna informacija u imenu tvrtke. Potencijal sustava vidljiv je i kroz mutaciju znaka koji kroz početno slovo imena grupacije (inicijal) grafičkom razradom forme dodatno komunicira područje djelovanje tvrtke. 

Smjernice daljnjeg razvoja identiteta vidljive su kroz paletu kućnih boja, odabir bijelih i plavih recikliranih papira te dodatne grafičke elemente identiteta kao što su uzorci za korištenje pri dizajnu korporativnih i promotivnih materijala.

 

Naručitelj

  • NutriS d.o.o.

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (kreativna i art direkcija), Igor Poturić (verbalna komunikacija), Izvorka Jurić, Marko Mikičić (dizajn), Natalija Najjar (voditeljica produkcije), Jurica Kos (fotografija)

Nagrade i priznanja

_
Worldwide Logo Design Award – WOLDA Gold Award, New Logo Europe
2020., Internacional