ZOOBZONE brending

verbalna komunikacija / identitet / brending / ambalaža

ZOOBZONE je novi brand inovativne linije zubnih pasti. Ove prirodne i funkcionalne paste za zube, proizvedene su od biološki prihvatljivih i netoksičnih sastojaka uz zanimljive i osvježavajuće okuse za djecu i odrasle.

Zubne paste Zoobzone nastale su kao rezultat višegodišnjeg istraživanja vodećih stručnjaka iz Hrvatske i okruženja. Aktivni sastojci, koji su ključni u efikasnosti zubnih pasti, daleko su prisutniji u ovim proizvodima, nego što je to sada slučaj s drugim proizvodim na tržištu. Recepture ovih funkcionalnih pasti izrađene su od potpuno prirodnih sastojaka i biljaka koje imaju ljekovita ili zaštitna svojstva.

Linija se sastoji od 7 zubnih pasti za odrasle i 3 za djecu, odnosno 10 funkcionalnih proizvoda, kod kojih svaka pasta rješava neki od problema usne šupljine (npr. probleme s desnima, osjetljivost zubi, sušenje usta i sl.) ili je namijenjena nekoj ciljnoj skupini specifičnih potreba (trudnice, djeca do 3 godine, teens i sl.).

U zadatku je postavljeno da komunikacija proizvoda podjednako treba komunicirati stručnost, prirodnost, osvježenje kod korištenja, ali i pristupačnost (friendly pristup) te vizualno povezati podliniju za odrasle s podlinijom za djecu.

ZOOBZONE branding cjelovit je projekt koji uključuje aktivnosti osmišljavanja kreativne strategije, imena i verbalne komunikacije, dizajn branda i identiteta proizvoda, te ambalaže i promotivnih materijala.

Ime je spoj metaforičkog (simbolika) i direktnih elemenata vezanih uz dentalnu temu (anatomski nazivi). Dinamično rješenje, kojim se istovremeno jasno označava područje (dentalno zdravlje) i komuniciraju željene emocije i vrijednosti. Dovoljno razigrano za segment dječje paste, ali istovremeno dovoljno stručno za odraslu podliniju.

Ime je bazirano na engleskoj transkripciji imenice ZUB (ZOOB), odnosno kombinaciji HR i ENG riječi, povezanoj s ENG imenicom ZONE koja komunicira aktivno djelovanje na cijelu zubnu zonu. U doslovnom značenju: “ono što se donosi na zub, desni i cijelu usnu šupljinu”.

Slogan komunicira drugačiji pristup u prevenciji i liječenju, koji se temelji na vlastitim inovativnim funkcionalnim recepturama, a ne na pukom kopiranju postojećih receptura na tržištu.

Dizajn branda i identitet proizvoda u prvi plan stavlja dinamično i aktivno djelovanje proizvoda te funkcionalni učinak kroz složene recepture sastojaka te okuse koji “pršte” osvježenjem zubne zone.

Dvije su osnovne važne komponente vezane uz dentalnu higijenu i zdravlje usne šupljine: sastojci zubne paste i način četkanja. Ilustracije koje su osnova identiteta i nosioci vizuala na ambalaži oslikane su četkicom za zube. Ilustracije naslikane četkicom za zube direktno komuniciraju važnost četkanja, dok bogata skala boja svake pojedine ilustracije paste iz linije komunicira važnost i bogatstvo sastojaka u recepturi.

Naručitelj

  • Medelto d.o.o.

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (kreativna i art direkcija, dizajn, ilustracija), Igor Poturić (verbalna komunikacija) Stela Kovačić (ilustracija, brand animacija, produkt fotografija), Jurica Kos (brand animacija), Maja Danica Pečanić (aranžirana fotografija)

Nagrade i priznanja

_
objavljeno na portalu The Packaging of the World
2019., Internacional