ekoBrachia identitet proizvoda

identitet / brending / ambalaža

ekoBrachia – ekološko ekstra djevičansko maslinovo ulje, posebna je edicija Brachia linije premium maslinovih ulja vrhunske kvalitete i organskog porijekla.

Identitet proizvoda bazira se na maksimalno pojednostavljenom prikazu elemenata Brachia identiteta korištenjem samo dvije boje (bijela i zelena) i boju eko papira. Osnovni element su ilustracije listova masline (dio identiteta Brachia proizvoda) koje su štancanjem etikete realizirane tako da “izlaze” iz plošne etikete u okolni prostor i tako postaju trodimenzionalni listovi – iz ekoBrachie izlazi prirodna / organska maslina.

Etiketa je otisnuta tehnikom sitotiska (Sitopapir d.o.o.) na 100% recikliranom papiru (Keaykolour Camel), s ilustracijama maslinovih listića koji su odignuti iz etikete u okolni prostor, čime je postignuta prostornost inače plošne etikete (2D u 3D).

Posebno dobar efekt ambalaža postiže ne polici, gdje se slaganjem većeg broja boca u niz i većeg broja listića u prostoru postiže dojam razigranosti i naglašava element prirodnosti.

Naručitelj

  • Brachia p.z.

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (dizajn), Maja Danica Pečanić (fotografija)

Nagrade i priznanja

_
objavljeno u knjizi “The Favourite Design – Organic”
2020., Internacional

_
internacionalna dizajn nagrada QuadAward
Quadaward UG, 2014., D
_
dio Izložbe hrvatskog dizajna 13/14
Hrvatsko dizajnersko društvo, 2014., HR
_
finalist CroPak 2014
2014., HR
_
objavljeno na portalu Packaging of the World
2014., Internacional
_
dio izložbe “ZzID 2014″
Centar za dizajn Hrvatske gospodarske komore, 2014., HR
_
objavljeno na portalu Vizkultura
2014., HR