STEMI set za učionice

ambalaža

STEMI (​stemi.education​) je edukativno tehnološka kompanija koja se bavi razvojem STEAM projekata i implementacijom visokih tehnologija u obrazovne procese. STEMI Hexapod Robot edukacijski je proizvod pomoću kojeg djeca i mladi uče 3D modeliranje, kreiranje mobilnih aplikacija i programiranje.

Zadatak dizajna seta za učionice trebao je zadovoljiti zahtjevne zaštitne i operativne uvjete transporta, funkcionalnost organizacije i pohrane elemenata tijekom rada u više termina nastave te trajnost korištenja u uvjetima učionica. Ova ambalaža predviđena je za 11 setova robota (10 učeničkih + 1 učiteljski set) prema narudžbi za osnovne i srednje škole diljem SAD-a. Potrebna je i mogućnost jednostavnog odvajanja učiteljskog seta za potrebe edukacijskog treninga koji se odvija prije početka nastavne godine.

Klijent je kao trenutne nedostatke naveo da će druga tržišta potencijalno imati drugačije potrebe (set od 6 ili 8 kom po učionici) te da je istovremeno na tržištu prisutan i jediničan proizvod čija ambalaža nije pogodna za pohranu robota nakon slaganja.

Rješenje je modularni sistem koji omogućuje da se iz iste baze osnovnog jediničnog proizvoda formira nekoliko različitih veličina setova (6, 8, 11…) zavisno od specifičnih potreba učionice. Kako se set formira od iste baze i osnovnih elemenata sistema, klijentu je omogućena prilika za fleksibilnost i modularnost u planiranju, prodaji i produkciji proizvoda.

Ovim pristupom dugoročno su smanjeni troškovi proizvodnje, a nova jedinična ambalaža ostala je u jednakom transportnom razred kao i postojeća kutija manjih dimenzija, uz mogućnost pohrane složenog robota čime joj je dodana logična sekundarna funkcija.

Naručitelj

  • STEMI d.o.o.

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (kreativna i art direkcija), Jurica Kos (dizajn, fotografija)

Nagrade i priznanja

_
finalist ZGDW Award 2022
Zagreb Design Week, 2022., HR

_
finalist u kategoriji “Dizajn” IdejaX Best of Ad-Making
2021., Hrvatska

_
objavljeno na portalu The Dieline
2020., Internacional

_
objavljeno na portalu Retail Design Blog
2020., Internacional

_
objavljeno na portalu The Packaging of the World
2020., Internacional

_
istaknuti projekt na Behance – Packaging design
2020., Internacional