Lintar maslinovo ulje

verbalna komunikacija / identitet / brending / ambalaža

Lintar maslinovo ulje plod je dugogodišnjeg ulaganja tvrtke Cemex Hrvatska u održivi razvoj. Na nekoć eksploatiranom području južnih padina Kozjaka, lokalna uljara i tvrtka Cemex zajedničkim snagama ostvarili su projekt biološke rekultivacije sadnjom autohtonih vrsta maslina.

Suradnja je ostvarena u svim fazama, od strategije pozicioniranja na tržište i osmišljavanja imena proizvoda do kreiranja identiteta i dizajna ambalaže. Ime Lintar potječe od grčke riječi koja znači “lijevak” i koja je stari naziv za Kaštelanski zaljev, geografsko porijeklo ovog ulja.

Dizajn branda i ambalaže inspiriran je upravo lijevkom i lijevanjem. Tako brand izveden u tipografiji Maline stilizira liniju ulja koja slijevanjem niz površinu ispisuje ime, a oblik boce zapravo je okrenuti lijevak. Vizualni identitet ovog proizvoda spoj je tradicionalnog i suvremenog, što je posebno vidljivo u specifičnom spoju boja i oblika.

Tamno smeđa staklena boca ručno je bojana u vrlo svjetli žuto-zeleni ton te su na tu površinu dodatno otisnuti i tekstualni elementi. Etiketa s osnovnim informacijama o proizvodu nalazi se na ručki boce, a ostale informacije na osmerokutnoj kartonskoj kutiji s ručkom za prste.

SaveSave

Naručitelj

  • CEMEX Hrvatska d.d.
  • _
  • dizajnirano za Tridvajedan

Kreativni tim

  • Nelija Rudolfi, Izvorka Jurić (kreativna strategija), Jelena Gvozdanović (verbalna komunikacija), Izvorka Jurić (art direktoring, dizajn), Natalija Najjar (DTP), Nikola Futač (animacija)

Nagrade i priznanja

_
Red Dot for High Design Quality
Red Dot Design Award: Communication Design, 2010., D
_
Pentawards Gold Award – Luxury Gourmet Food
Pentawards, 2010., Worldwide
_
0910 izložba hrvatskog dizajna
HDD – Hrvatsko dizajnersko društvo, 2010., HR
_
Art Direction Club Croatia Zlato u kategoriji ambalaže
Art Direction Club Croatia, 2010., HR
_
objavljeno na web portalu The Dieline, 2010.
_
objavljeno na web portalu The Lovely Package, 2010.