DRACO rebrending

identitet / brending / tiskovine

Dracomerx (DRACO) je hrvatska tvrtka specijalizirana za projektiranje, proizvodnju, prodaju i inženjering u području izolacija i sanacija u graditeljstvu. Nudi cjelovita, visokokvalitetna tehnološka rješenja izolacija uz kontinuiranu podršku tijekom projekta, pravodobnu isporuku i konkurentne cijene.

Tvrtka je prisutna na području Hrvatske i regije, a u postupku je širenje na zapadno tržište, gdje je cilj tvrtke je u sljedećih pet godina 70% prihoda ostvariti inozemnom prodajom. Zbog toga je tvrtki potrebna nova strategija nastupa na tržištu koja uključuje i novi verbalni i vizualni identitet.

U postupku rebrandinga Dracomerx robna marka mijenja ime u DRACO, te je od postojećih elemenata potrebno zadržati osnovnu kućnu boju (crvena) kojom se subjekt nametnuo na hrvatskom i regionalnom tržištu.

Novi identitet subjekta komunicira osnovne vrijednosti i ciljeve postavljene briefom te visoku kvalitetu proizvoda i usluge (premium u svom segmentu) uz asocijacije koje se naslanjaju na trendove u toj grani – održivost, eko pristup.

Redizajn postavlja naglasak na logotip, odnosno povećava vidljivost imena DRACO te, redukcijom elemenata vizualnog identiteta, čini ukupan dojam jednostavnijim (minimalizam) i time ga približava očekivanjima zapadnog tržišta (suvremeno, profesionalno).

Kako se osnovna ideja redizajna temelji na naglašavanju imena / monograma robne marke, motiv dosadašnjeg znaka (zmaj) maksimalno je reduciran i integriran u logotip. Identitet je izgrađen specifičnom tonskom skalom s primarnom crvenom bojom koja u kombinaciji s ostalim bojama gradi prepoznatljivu i zanimljivu kućnu paletu. Crna je većim dijelom zamijenjena vrlo tamnom plavom, čime se povezuje s osnovnim proizvodom tvrtke (akwa), i jasnije nadograđuje na sekundarne boje.

Ovakvim redizajnom i tonskom skalom identitet komunicira suvremeni pristup uz snagu i profesionalnost u rješenjima, ali istovremeno održivo i ekološki osviješteno djelovanje u tom području. Identitet je vizualno osnažen i posebno atraktivniji u digitalnim medijima.

S obzirom na veliki broj materijala koji su u pripremi bilo je važno voditi računa o modularnosti identiteta i primjeni u različitim situacijama i vrstama komunikacije (tiskani materijali, ambalaža, digitalni mediji). Identitet će biti potrebno primijeniti i na široku paletu proizvoda te je bilo izuzetno važno voditi računa i o vidljivost na polici.

Naručitelj

  • DRACO d.o.o.

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (kreativna i art direkcija, dizajn), Stela Kovačić (dizajn)

Nagrade i priznanja

_
istaknuti projekt na Behance – Graphic design
2017., Internacional