Aroma Mediterranea

identitet proizvoda / ambalaža

Aroma Mediterranea sapuni dio su linije kozmetike za kupanje i njegu lica i tijela koju čine zajedno sa solima i uljima za kupanje. Ova Aroma Mediterranea linija prisutna je na tržištu već nekoliko godina, i iako se radi o vrlo kvalitetnim proizvodima prihvatljive cijene, nije imala odgovarajuće prodajne rezultate. Zadatak je bio redizajnirati postojeću liniju –  učiniti ju atraktivnijom ciljnoj skupini (turisti, kupci poklona…) te istaknuti proizvode na polici / prodajnom mjestu. Klijent je želio zadržati dizajn robne marke (am – aroma mediterranea), kodiranje sapuna bojom te na sekundarnom nivou komunicirati i porijeklo proizvoda (Mediteran, Hrvatska).

Prva faza uključivala je i redizajn samog proizvoda. Oblik sapuna promijenjen je tako da je fronta sapuna kvadratna, čime je forma sapuna atraktivnija, ali i zauzima veću vidljivu površinu na polici. Na prednjoj strani sapuna utisnut je am monogram, a linija sapuna kodirana je prema jasnijem i  pozitivnijem mediteranskom koloritu. Element kvadrata korišten je i kao polje u koje je smještena robna marka te kao format stražnje samoljepljive etikete s deklaracijom.

Oblik bočica je također promijenjen te su odabrane bočice kvadratne baze (presjeka) i pluteni čepovi. Glavna etiketa je osmišljena tako da omata tijelo bočice s tri strane dok je četvrta strana ostavljena slobodna i omogućuje vidljivost boje i strukture proizvoda. Dinamičnim slaganjem na polici postiže se zanimljiv ritam ilustracije te boje i strukture proizvoda.

Kako su osnova ove linije bogate arome (mirisi) mediteranskog bilja i plodova, ideja cijele linije bazira se na atraktivnim ilustracijama koje prenose “duh” Mediterana. Upotrebom atraktivnog mediteranskog kolorita i kombiniranom tehnikom crteža i akvarela prenosi se osjećaj prirode (crteži bilja i plodova) te vode, hidratacije, opuštanja, kupanja (akvarel kolorit).

Struktura i boja proizvoda vidljiva je kroz otvor u gornjem dijelu koji omogućuje prolaz svjetla kroz strukturu sapuna (prirodno ili s polica sa stražnjim svjetlom) te time dodatno ističe boje i prirodnu strukturu proizvoda.

 

Naručitelj

  • UJE d.o.o.

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (kreativna i art direkcija, dizajn, ilustracija), Stela Kovačić (ilustracija, fotografija), Maja Danica Pečanić (fotografije)

Nagrade i priznanja

_
dio izložbe dizajna ZGRAF,
2016., HR

_
istaknuti projekt na Behance – Graphic design
2016, Internacional

_
objavljeno na portalu Packaging of the World
2015., Internacional
_
objavljeno na portalu The Dieline
2015., Internacional
_
objavljeno na ThinkDo3,
2015, Internacional
_
objavljeno na portalu Vizkultura
2015., HR