CERU Feelgood Food

ambalaža / verbalna komunikacija / promotivni materijali

CERU je brand Londonskih restorana koji poslužuju suvremenu levantinsku kuhinju. Zadatak je bio osmisliti rješenje ambalaže za dostavu svježe ili napola pripremljene restoranske hrane – za “cook at home” ponudu restorana, dizajnom u okviru postojećeg identiteta i u skladu s vrijednostima robne marke.

Rješenje je menu set koji spaja dvije stvari kojima CERU pristupa strastveno – ukusna, zdrava hrana i održiva inovacija.

Kako raste broj ljudi koji naručuju hranu putem Interneta, tako raste i zabrinutost oko održivosti i utjecaja dostave hrane na okoliš. Odabir pravog pribora menu seta ne mora značiti samo manje elemenata pakiranja, već i manje otpada hrane, manje odlazaka u trgovinu i manji ugljični otisak.

Koristeći se strategijom pakiranja za višekratnu upotrebu prenijeli smo priču o predanosti CERU branda poslovanju na održivi način. “Cook at Home” linija dizajnirana je misleći na utjecaj na okoliš, koristeći lokalne dobavljače, britanske proizvode te biorazgradivu ambalažu i ambalažu koju je moguće ponovo upotrijebiti. Svaki menu set savršeno usklađuje sastojke, začine i umake, pomažući u smanjenju rasipanja hrane. Sve u cilju stvaranja pozitivnog korisničkog iskustva istovremeno vodeći brigu o našem planetu.

CERU tekstilne marame namijenjene su za višekratnu upotrebu: mogu se koristiti kao modni dodatak, šal, stolnjak, ubrus, za omatanje poklona…

Promotivni dio projekta uključuje imenovanje projekata i logotip “Feelgood food”, tekstove i PR materijale, promotivni video za predstavljanje CERU održive priče, fotografiranje pakiranja i mogućnosti višekratne uporabe tkanine te promo materijale za društvene mreže.

Naručitelj

  • CERU London

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (kreativna i art direkcija), Igor Poturić (verbalna komunikacija), Jurica Kos (dizajn, fotografija), Žarko Kuvalja (animacija), Natalija Najjar (voditeljica produkcije)

Nagrade i priznanja

_
objavljeno u Pregled hrvatskog dizajna 21/22
Hrvatsko dizajnersko društvo, 2022., Hrvatska

_
posebno priznanje i dio Izložbe hrvatskog dizajna 21/22
Hrvatsko dizajnersko društvo, 2022., Hrvatska

_
objavljeno na Packaging of the World
2022., Internacional

_
Pentawards Certificate of excellence – Sustainable design
2021., Pentawards, Worldwide

_
finalist u kategoriji Dizajn – IdejaX Best of Ad-Making
2021., Hrvatska