Nastupili smo na 3T – Tourism, Travel & Tech konferenciji

Izvorka Jurić na jedinstvenoj konferenciji koja objedinjuje turizam i IT održala predavanje o brendiranju u turizmu

Tijekom brojnih godina radeći dizajn za segment hrvatskog turizma, Design Bureau Izvorka Jurić odradio je mnogo uspješnih projekata. Neke od njih Izvorka Jurić je pozvana podijeliti na konferenciji 3T – Tourism, Travel & Tech, prvoj konferenciji koja objedinjuje turizam i IT kao vodeće i najvažnije grane hrvatskog gospodarstva.

Predavanjem “Turizam i komunikacija – brendiranjem do željenog gosta” Izvorka Jurić je predstavila neke od izvornih brend proizvoda hrvatskih poduzetnika, rebrandinge turstičkih agencija i materijale hotelskih lanaca na kojima je radio Design Bureau Izvorka Jurić i koji su danas globalno uspješni, istaknuvši tako važnost brendiranja domaćih proizvoda i usluga.

 

Zahvaljujemo direktoru konferencije Olegu Maštruko i organizatoru Bug.hr na pozivu!

Tijekom konferencije razmijenili smo mnogo korisnih informacija i iskustava, a pod najvećim utiskom smo ostali nakon dva predavanja na temu virtualnog turizma.

Miikka Rosendahl, osnivač studija za virtualnu stvarnost ZOAN, kroz predavanje “How We Built the Virtual Capital of the World” prezentirao je jedan od posljednjih projekta svoga studija: Virtual Helsinki – interaktivan finski glavni grad koji se može posjetiti i iskusiti u virtualnoj stvarnosti. Radi se o pionirskom projektu koji predstavlja još jedan korak prema cilju Helsinkija da postane predvodnik u održivom turizmu uz istovremeno jačanje reputacije grada koji koristi najnovije digitalne inovacije.

Virtualni turizam globalno je prepoznat kao zanimljiva i rastuća tema. Potrošači su sve više svjesni klimatskih utjecaja turizma i žele donositi odgovorne odluke.

Virtualni turizam omogućit će brza putovanja širom svijeta i upoznavanje drugih turista i mještana, a istovremeno je i ekološki najprihvatljiviji način putovanja. Ulaskom u digitalni svijet, virtualni turist može se preseliti iz današnjice u povijest, doživjeti lokaciju kroz četiri godišnja doba, obići mjesta koja je teško pristupiti, posjetiti događanje za koje inače ne bi imao dovoljno vremena ili otići u kupovinu u virtualnoj suvenirnici i dostaviti ih poštom.

Drugo predavanje, “Upotreba virtualne i proširene stvarnosti u turističkoj ponudi”, održao je Darian Škarica, najveći regionalni ekspert virtualne stvarnosti i direktor studija za virtualnu stvarnost Delta Reality, prezentirajući nove mogućnosti koje virtualna stvarnost donosi razvoju turizma. Bilo je dojmljivo vidjeti radove stručnjaka iz Hrvatske koji jednako uspješno rade i za domaće i za inozemno tržište.

Fotografija: 3T konferencija