Dizajn u zdravstvenom turizmu

Design Bureau Izvorka Jurić vodeće ime za dizajn u segmentu zdravstvenog turizma

U Hrvatskoj su do sada organizirane tri posebne promotivne kampanje fokusirane na promociju zdravstvenog turizma, a vizualni identitet i materijale za sva tri projekta oblikovao je upravo Design Bureau Izvorka Jurić.

Zdravstveni turizam je najbrže rastući dio turističke industrije i jedan od ključnih segmenata hrvatske turističke ponude, jer nije vezan uz ljetno vrijeme pa znatno utječe na produljenje sezone i to na cijelom području Hrvatske. Budući da u ovom segmentu Hrvatska ima iznimne resurse i bogatu tradiciju, Hrvatska turistička zajednica započela je s provođenjem kampanja koja će hrvatsku ponudu zdravstvenog turizma još snažnije pozicionirati na međunarodnom tržištu.

U sklopu šireg projekta Hrvatske turističke zajednice, tim Design Bureau Izvorka Jurić dizajnirao je brošuru o zdravstvenom turizmu u Hrvatskoj. Bio je to početak uspješne suradnje u ovom specifičnom i zahtjevnom turističkom segmentu.

U prvom koraku su Hrvatska turistička zajednica, Ministarstva turizma, Ministarstva zdravstva te Hrvatska gospodarska komora postavili strategiju na razvoj zdravstvenog turizma u Hrvatskoj. Za potrebe sajamskih nastupa u Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Velikoj Britaniji, Italiji i Švicarskoj u Hrvatskoj turističkoj zajednici osmislili su prvu brošuru u kojoj su prezentirani hrvatski poslovni subjekti koji nude usluge iz područja zdravstvenog turizma te zadovoljavaju europske norme. Za njen dizajn zaslužni su Design Bureau Izvorka Jurić. Brošura je do sada prevedena na 6 jezika i, uz video materijale, čini osnovu direktne promocije našeg zdravstvenog turizma u svijetu.

Drugi veliki korak u promociji bila je organizacija konferencije o zdravstvenom turizmu – Health Spot Croatia. Verbalnu komunikaciju, vizualni identitet i materijale konferencije osmislilo je i dizajnirao tim Design Bureau Izvorka Jurić.

Konferenciju “Health Spot Croatia – Hrvatska mjesto za zdravlje” organizirale su Turistička zajednica grada Zagreba i Hrvatska turistička zajednica, uz partnerstvo Ministarstva turizma, Ministarstva zdravstva te Hrvatske gospodarske komore. Radi se o važnom događaju na kojem je oko 200 sudionika pokušalo naći odgovor na pitanje kakav je danas zdravstveni turizam Hrvatske te razgovarati o perspektivama daljnjeg razvoja, prezentirati načine stvaranja novih proizvoda i iskustava, upoznati sudionike s primjerima najboljih praksi te povezati pružatelje turističkih i zdravstvenih usluga.

Nakon uspješne suradnje na projektu Hrvatske turističke zajednice, Design Bureau Izvorka Jurić pozvan postaviti verbanu i vizualnu komunikaciju te dizajnirati identitet i materijale konferencije.

Brojni visokokvalitetni stručni subjekti s područja zdravstvenog turizma, raznolika turistička ponuda i prirodna bogatstva idealna su kombinacija za pozicioniranje Zagreba i njegove okolice kao tražene destinacije zdravstvenog turizma. Stoga su Turistička zajednica grada Zagreba i Grad Zagreb, slijedeć postavljenu strategiju, pokrenuli kampanju za promociju zdravstvenog turizma na tom području. Unutar te kampanje Design Bureau Izvorka Jurić oblikovao je zdravstvenu brošuru za grad Zagreb i okolicu te postavio vizualni identitet i dizajnirao materijale za nastupe na sajmovima perspektivnih tržišta.

Design Bureau Izvorka Jurić dizajnirao je promotivne materijale i brošuru o zdravstvenom turizmu u Zagrebu i okolici Turističke zajednice grada Zagreba, koja je do sada prevedena na četiri jezika i prezentirana kroz sajamske nastupe na više tržišta.

Zdravstveni turizam odlična je mogućnost za pozicioniranje Hrvatske kao cjelogodišnje turističke destinacije, a ovo područje ima ogroman razvojni potencijal u kojem je ispravno brendiranje kvalitetnih usluga i ponude izuzetno važno. Ponosni smo što nam je pružena prilika da svojim iskustvom, znanjem i uslugama doprinesemo promociji ovog strateški važnog područja.

Projekt HTZa: Izvorka Jurić (dizajn)
Projekt Health Spot – Croatia: Izvorka Jurić (kreativna i art direkcija, dizajn), Igor Poturić (verbalna komunikacija), Jurica Kos (dizajn), BiteArt produkcija i Jurica Kos (video)
Projekt TZ Zg: Izvorka Jurić (kreativna i art direkcija, dizajn), Jelena Gvozdanović (dizajn)
Fotografije: Jurica Kos