Vizualni identitet Udruge za kreativni socijalni rad

vizualni identitet / promotivni materijali / mrežne stranice

Udruga za kreativni socijalni rad pruža podršku korisnicima kroz izazovna životna razdoblja. Poput pružanje psihosocijalne pomoći i podrške, prevencije ovisnosti i ukazivanje zdravog načina života, aktivno djelovanje u stručnom pomaganju ovisnicima u postizanju trajne apstinencije, pomoć u integraciji i edukacija osjetljivih skupina društva i sl.

Redizajnom vizualnog identiteta Udruge za kreativni socijalni rad zadržao se osnovni motiv – ruke, ali tako da su orijentirane jedna prema drugoj i zajednički tvore formu križa, komunicirajući podršku i pomoć u kriznim situacijama, što je i osnova djelovanja Udruge.

Zadržana je i koloristički bogata paleta kućnih boja, nešto reducirana u broju boja i tonski usmjerena prema suvremenijoj paleti. Vibrantnost identiteta naglašena je upotrebom kućnih boja kao značajnog elementa identiteta čime se približava mlađim ciljnim skupinama s kojima komunicira (uglavnom teens i mlađi punoljetnici).

Odabirom varijabilne tipografije (Agrandir) omogućena je primjenjivost u različitim materijalima i programima Udruge.

Projekt uključuje dizajn cijelog niza materijala – od poslovne dokumentacije, preko različitih prezentacijskih i promotivnih materijale, mrežnih stranica i online materijala do zasebnih pod-identiteta različitih programa Udruge.

Naručitelj

  • Udruga za kreativni socijalni rad

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (kreativna i art direkcija), Marko Mikičić, Izvorka Jurić (dizajn), Jurica Kos (dizajn web stranica, fotografija)

Nagrade i priznanja

_
objavljeno u Pregled hrvatskog dizajna 21/22
Hrvatsko dizajnersko društvo, 2022., HR

_
dio Izložbe hrvatskog dizajna 21/22
Hrvatsko dizajnersko društvo, 2022., HR

_
Logo redesign WOLDA 13 Award of Excellence
2022., Internacional

_
finalist u kategoriji Rebranding IdejaX Best of Branding & Rebranding
2022., Hrvatska