Slast & Mast brending

verbalna komunikacija / identitet / brending / ambalaža

SLAST&MAST je novi brand mesnih proizvoda koji nudi svježe meso vrhunske kvalitete kao što su odležani odresci, kobasice i tradicionalni mesni proizvodi sa zajedničkim vrijednostima prirodne kvalitete te organskog, slobodnog i prirodnog uzgoja.

Zadatak je bio dizajnirati suvremen premium identitet kojim bi se kreirao ležeran, “easy-going”, brend i komunicirale postavljene vrijednosti na jednostavan i opušten način. Dizajn ambalaže trebalo je postaviti u okviru niskog produkcijskog budgeta, ali na način da izgleda kao logičan izbor proizašao iz identiteta i vrijednosti branda.

Verbalna komunikacija uključivala je imenovanje branda, slogan, promotivne poruka i opisne poruke za ambalažu. Ton komunikacije je uvijek jasan, direktan i osoban, a zahvaljujućim odabranim riječima i frazama koje su kratke i jednostavne, u isto vrijeme je snažan i uvjerljiv. Gdje god je bilo moguće korištene su i rime kako bi komunikacija bila pamtljivija.

Identitet je osmišljen kroz kombinaciju ilustracija klasičnog stila, snažne tipografije i kolor skale. Originalne ilustracije specifičnih vrsta životinja naručene su od američke umjetnice i ilustratorice Sarah Petkus. Naglasak u identitetu, crveni jezik, prenosi glavnu vrijednost robne marke (ukusna / slasna / “za oblizati se”) i integriran je u vezni slovni znak (ampersand) te dodan na ilustracije životinja.

Modularni sistem ambalaže dizajniran je tako da omogućuje pakiranje raznovrsnih vrsta mesa koje vrlo često značajno variraju u veličini i promjeru, pa je nužno dizajnirati takav sistem koji bi funkcionirao u različitim veličinama i specifičnim formama. Radi se o pakiranju realiziranom u okviru niskog produkcijskog budgeta s natron papirom i natron kutijama te dvobojnim etiketama različitih veličina namijenjenih za četiri vrste mesa.

Fotografije snimljene na Burgerfestu u Zagrebu, prikazuju prvo pojavljivanje branda na kojem su posjetitelji mogli kušati SLAST&MAST burgere, steakove i kobasice, ali i kupiti svježe meso u mesnici na kotačima.

Naručitelj

  • Slast & mast d.o.o.

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (kreativna i art direkcija), Igor Poturić (verbalna komunikacija), Stela Kovačić (dizajn, fotografija), Sarah Petkus (ilustracija)

Nagrade i priznanja

_
objavljeno na portalu The Packaging of the World
2019., Internacional

_
dio Izložbe hrvatskog dizajna 17/18
Hrvatsko dizajnersko društvo, 2018., HR

_
objavljeno na portalu Vizkultura
2018., HR