Croatia in a Box

verbalna komunikacija / identitet / brending / tiskanice / ambalaža / mrežne stranice

Croatia in a Box je nova robna marka u segmentu turističke – gastro ponude. Croatia in a Box donosi visokokvalitetne hrvatske proizvode u posebnoj liniji poklon / suvenir pakiranja te u budućnosti i kroz lanac “pop-up” trgovina.

Projekt uključuje osmišljavanje verbalne i vizualne komunikacije, vizualnog identiteta robne marke te dizajn sistema pakiranja / ambalaže linija poklon kutija za različite kombinacije paketa proizvoda. Komunikacija je prije svega okrenuta turistima više platežne moći, koji u Hrvatsku putuju poslovno i privatno te traže suvenir / poklon koji predstavlja Hrvatsku na drugačiji i svjež način, te hrvatskim građanima koji traže zanimljiv, vrijedan i reprezentativan poklon.

Osnovna ideja temelji se na komunikaciji Hrvatske baštine na drugačiji način od uobičajenog, u namjeri da se izbjegne korporativan i vrlo često hladan trobojan nacionalni identitet te postavi takav identitet koji bi predstavio tradicionalne vrijednosti i kulturnu baštinu Hrvatske na moderan i emotivan način.

Croatia in a Box identitet ima za cilj zaokupiti pažnju i istaknuti se od klasične premium ponude u tom segmentu, prenijeti emociju (doživljaj Hrvatske), i prezentirati Hrvatsku kao mjesto bogato bojama, okusima, mirisima, užicima (Mediterana, Slavonije, bogatstva plodova, sunca, mora, neba, bogate kulturne baštine…).

Robna marka i slogan smješteni su u kvadratno polje koje predstavlja osnovni element hrvatskog nacionalnog identiteta kao i samo značenje robne marke – poklon kutija.

Identitet je izgrađen odabirom elemenata iz hrvatske baštine (pleter, glagoljica, narodni vez, ornamenti iz arhitekture i sl.) koji su stilizirani i interpretirani u bojama Mediterana i kontinentalne hrvatske te preneseni na suvremen i emotivan način.

Svaki element iz kojeg su izrađeni uzorci identiteta predstavljen je i kratkom pričom koja daje zanimljivu i edukativnu informaciju o Hrvatskoj. Priče se mogu naći na promotivnim materijalima i mrežnim stranicama robne marke.

U okviru projekta realizirani su raznovrsni poslovno – promotivni materijali te pet veličina poklon pakiranja u koje se, modularnim sistemom pakiranja, pakira 20 različitih kombinacija paketa proizvoda.

Kutije su tvrdo kaširane, otisnute u punom koloru i mat plastificirane, a geometrijski elementi uzoraka otisnuti su u zlatnom foliotisku selektivno po cijeloj površini kutije čime se dobiva posebno zanimljiv premium izgled. Osmišljene po sistemu ladice, otvaraju se povlačenjem tekstilne vrpce u boji grafičkog elementa ukrasne trake (hrvatski pleter) koja je dio dizajna svake kutije.

Svi proizvodi u kutiji dodatno su omotani ukrasnim papirima u boji i označeni zlatnim Croatia in a Box naljepnicama te se u svakom paketu nalazi i priča o hrvatskim proizvodima, odnosno o sadržaju pojedinog poklon paketa.

U pripremi su i različiti proizvodi osmišljeni i dizajnirani u okviru Croatia in a Box identiteta od kojih je do sada realiziran Croatia in a Box ručnik za plažu.

Naručitelj

  • Ecolo d.o.o.

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (kreativna i art direkcija, dizajn, ilustracija), Igor Poturić (verbalna komunikacija), Stela Kovačić (suradnica na izvedbenom rješenju, produkt fotografija), Maja Danica Pečanić (aranžirana fotografija)

Nagrade i priznanja

_
istaknuti projekt na Behance,
2017, Internacional

_
dio izložbe dizajna ZGRAF,
2017., HR

_
dio izložbe dizajna Tjedan Dizajna Zagreb,
2016., HR

_
posebno priznanje Hrvatskog dizajnerskog društva za dizajn ambalaže 15/16,
Hrvatsko dizajnersko društvo, 2016., HR

_
finalist CroPak 2016
2016., HR

_
objavljeno na The Dieline,
2015, Internacional
_
objavljeno na Packaging of the World,
2015, Internacional
_
objavljeno na The Lovely Package,
2015, Internacional
_
objavljeno na Package Inspiration,
2015, Internacional
_
objavljeno na ThinkDo3,
2015, Internacional
_
objavljeno na Vizkultura,
2015, CRO