Salisol

Salisol je sportski brend koji nudi usluge u području sportskih aktivnosti na otvorenom i aktivnog odmora, poput najma kajaka i SUPova, vođenih aktivnih tura, najma jahti, glisera i sportskih jedrilica te škole jedrenja i drugih sportskih aktivnosti na moru.

Osmišljeno ime kovanica je dviju riječi iz venetskog dijalekta kojeg se i danas može čuti u Istri: sal = sol i sol = sunce. Sol i sunce jake su asocijacije na ljeto i tjelesne aktivnosti pri kojima je koža izložena Sunčevim zrakama te prekrivena solju od morske vode raspršene vjetrom ili ishlapjele nakon plivanja. Jednostavno, kratko i pamtljivo ime koje istovremeno zvuči pjevno i poetski, ali i pruža dojam snage i dinamičnosti pravog sportskog brenda.

Identitet je izgrađen na postavkama – suvremeno, aktivno, sportsko, dinamično, snažno. Nosioc identiteta je kontrastan i dominantan logotip koji se u nekim aplikacijama pojavljuje i kao “S” monogram. Korištena tipografija Zico, čiji je autor Marko Hrastovec, inspirirana je sportskom estetikom.

Naručitelj

  • Krnica ronioci d.o.o.

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (kreativna i art direkcija), Igor Poturić (verbalna komunikacija), Jurica Kos (dizajn)