BITE Zagreb

identitet proizvoda / ambalaža

BITE Zagreb prvi je proizvod u liniji zamišljen kao destinacijski suvenir BITE ART umjetničkih paprenjaka. Ova linija promocije gradova predstavljat će veća hrvatska turistička središta s proizvodima poput BITE Split, BITE Pula, BITE Zadar itd. Svaki od gradove iz ove linije bit će predstavljen kreativnom i zanimljivom ilustracijom koja prezentira pojedini grad na drugačiji način, a ilustracije će nastajati u suradnji s hrvatskim ilustratorima koji žive ili djeluju u gradovima koje proizvod predstavlja.

Motivi na ilustraciji povezani su u priču o Zagrebu – priču o kulturi, arhitekturi, muzejima, hrani, parkovima, običajima i ljudima. Odabir stila ilustracije usko je vezan uz ideju proizvoda i prezentaciju Zagreba na BITE ART način. BITE Zagreb rezultat je suradnje autorice projekta Ane Šerić, dizajnerice Izvorke Jurić i ilustratorice Tee Jurišić.

Otvaranjem pakiranja, dno kutije rastvara se u “zdjelicu” s keksima na kojoj je ilustracija zagrebačkog tanjurića. Tradicionalni hrvatski paprenjaci s motivima Zagreba ovom ambalažom potiču na “serviranje” i konzumaciju uz druženje s obitelji i prijateljima.

Naručitelj

  • BITE ART

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (kreativna i art direkcija, dizajn), Tea Jurišić (ilustracija), Jurica Kos (prezentacijska fotografija)

Nagrade i priznanja

_
finalist u Dizajn kategoriji IdejaX Best of Ad-Making
2023., Hrvatska

_
istaknuti projekt na
Behance – Packaging
2023., International