PLASINIA prirodna kozmetika

verbalna komunikacija / identitet / brending / tiskanice / ambalaža

Linija organskih kozmetičkih proizvoda PLASINIA nastala je u specifičnom geografskom području, inspirirana je prekrasnom divljinom Like i rođena iz ljubavi prema samoniklim biljkama čija je blagotvornost danas gotovo i zaboravljena.

Stvorena od ljekovitog bilja i vode jedne od najčistijih rijeka na svijetu – rijeke Gacke, neopterećena konzervansima i suvišnim dodacima, potpuno organska i ručno rađena.

Projekt uključuje kreativnu strategiju, osmišljavanje koncepta i priče o proizvodu, slogana i cjelovite verbalne komunikacije, dizajn branda i vizualnog identiteta, piktograme i ambalažu linije proizvoda. Identitet komunicira potpuno prirodnu liniju proizvoda na način da pozicionira brand u područje premium kozmetike koji može funkcionirati na globalnom tržištu.

Inspiracija i osnova identiteta je specifična geo-lokacija – ilustracije i boje predstavljaju zelena polja, šume i divlje bilje, s plavom rijekom i poljima bogatim vodom u središtu. Istovremeno, ilustracije asociraju na slojeve kože i teksture krema i losiona.

Produkt dio ambalaže napravljen je od prirodnih materijala poput drveta, pjeskarenog stakla i papira, s detaljima u aluminiju i srebrnom folio tisku za akcent i premium izgled.

Naručitelj

  • PLASINIA d.o.o.

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (kreativna i art direkcija, dizajn), Jelena Gvozdanović (verbalna komunikacija), Stela Kovačić (DTP, produkt fotografija), Maja Danica Pečanić (aranžirana fotografija)

Nagrade i priznanja

_
objavljeno na portalu Design & Paper
2021., Internacional

_
objavljeno na portalu Packed Design
2019., Internacional

_
dio izložbe “The future of premium packaging”
FachPack, 2018., Germany

_
dio Izložbe hrvatskog dizajna 17/18
Hrvatsko dizajnersko društvo, 2018., HR

_
finalist CroPak 2018
2018, HR

_
objavljeno na portalu 
The Dieline
2018., Internacional

_
objavljeno na portalu 
The Packaging of the World
2018., Internacional

_
istaknuti projekt na Behance – Graphic design
2018., Internacional