Ledikdent dentalni centar

identitet / branding / ilustracija / tiskovine / mrežne stranice

LEDIKDENT dentalni centar je privatna stomatološka ordinacija koja nudi usluge opće stomatologije, dječje stomatologije, protetike, ortodoncije, kirurgije, implantologije, endodoncije i parodontologije. Glavna posebnost centra je zasebna ordinacija za djecu i kompletna usluga za cijelu obitelj na jednom mjestu.

Osnova identiteta je znak koji predstavlja stilizirano lice na kojem je glavni centar interesa osmjeh. Osnovne kućne boje (žuta, tamno siva, crna i bijela) u kombinaciji sa suvremenom tipografijom grade ostatak identiteta. Obzirom da je veći dio komunikacije namijenjen djeci, na bazi znaka osmišljene su ilustracije nasmiješenih životinja koje se pojavljuju u prostoru ordinacije i na materijalima poput Ledikdent bojanke ili “Hrabar kao Lav” diplome za male pacijente.

U prostoru dječje ordinacije ilustracije su postavljene folijama za zidnu grafiku na svjetlo sivo obojenim zidovima, s mat folijama žute i sive boje te sjajnim bijelim folijama za osmjehe – što daje posebno zanimljiv efekt. Na isti način postavljen je i znak dentalnog centra u ulaznom prostoru kojeg prati i 3D logotip. U prostoru čekaonice klinci se mogu i izmjeriti na mjernoj skali Ledikdent žirafi. Kroz ostatak dentalnog centra koji je namijenjen odraslima, identitet je decentno proveden upotrebom kućnih boja te je prisutan i kroz originalne Ledikdent zidne satove.

U sklopu identiteta realizirani su poslovni i promotivni materijali poput letaka, tiskanih oglasa, internet oglasa, poklon proizvoda za odrasle i djecu… Realizirani su i elementi unutarnjeg i vanjskog uređenja prostora te mrežne stranice prilagodljive za sve ekrane (responsive web).

Naručitelj

  • Ledikdent d.o.o.

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (kreativna ideja, art direkcija, ilustracija, dizajn), Damir Jakopčević (fotografije prostora)

Nagrade i priznanja

_
dio Izložbe hrvatskog dizajna 13/14
Hrvatsko dizajnersko društvo, 2014., HR