> Design Bureau Izvorka Jurić / Izvorka Jurić

Izvorka Jurić

kreativna i art direktorica / dizajnerica / edukatorica

Po diplomi na Studiju dizajna, Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, s dvoje partnera osniva TRIDVAJEDAN tržišne komunikacije gdje od tada djeluje kao managing partnerica i dizajnerica, zatim kao art direktorica, te kao kreativna i art direktorica.

Od 2011. djeluje samostalno na različitim projektima vezanim uz dizajn i edukaciju u dizajnu. Intenzivno radi s malim i srednjim gospodarstvenicima na razvoju njihovih proizvoda za hrvatsko i globalno tržište.

Profesionalni status potvrđuje s više od 20 godina iskustva na raznovrsnim projektima s polja vizualnih komunikacija, mnogobrojnim stručnim nagradama i priznanjima te edukacijskim projektima s polja dizajna.

Višegodišnje iskustvo predavačice i voditeljice stručnih radionica. Predavala i mentorski vodila različite skupine, od edukacijskih projekta za osnovnoškolski uzrast, edukacije budućih dizajnera – studenata dizajna, do edukacije o dizajnu i razvoju proizvoda usmjerene prema profesionalcima različitih struka i gospodarstvenicima. TED x govornik.

Edukacijsko iskustvo uključuje: mentorski rad na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, predavanja i mentorski rad na Visokoj školi Agora te predavanja i mentorski rad na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, katedra za Dizajn. U okviru Hrvatskog društva dizajnera dvije godine postavlja i vodi projekt “Dizajnerska početnica”.

Vrlo aktivna u struci. Članica je Hrvatskog društva dizajnera od 2001. godine, od toga dvije godine djelovala i kao dopredsjednica Društva. Članica udruge OPA – Udruga za promicanje vizualne kulture, Zajednice za industrijski dizajn (ZzID) te Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca. Članica različitih stručnih žirija (Festo, Sudnji dan, CroPak, RegPak, HDD žirija...). Povremeno piše o dizajnu za različite specijalizirane časopise.

Dobitnica mnogih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja od kojih su najznačajnije: Red Dot, Pentawards, ED-Awards, WorldStar, nominacija za President’s Award, BEDA European Design Award, Creativity Gold Award, Eurobest, ADI New Designer Award, CroPak, RegPak, D&AD, Cresta International… U 2008. Art and Design Institute of China Academy of Art (ADI) svrstava ju među 9 najuspješnijih mladih svjetskih dizajnera i dodjeljuje ADI New Designer Award.