Fina vrhunska rakija

verbalna komunikacija / identitet / brending / tiskanice / ambalaža / mrežne stranice

FINA rakije i likeri vrhunska je grupa prirodnih proizvoda bez dodanih aroma. FINA rakije i likeri namijenjeni su suvremenom konzumentu i plasirani su u barove i klubove, za konzumaciju u avionima i hotelskim mini barovima, ali i za prodaju u maloprodajnim lancima. FINA vrhunska rakija grupa proizvoda sadrži liniju od četiri okusa rakija i liniju od četiri okusa likera. S obzirom na različito pozicioniranje proizvoda odlučeno je napraviti vizualnu distinkciju između rakija i likera, no zadržati i jedne i druge unutar istog sustava identiteta proizvoda.

Projekt uključuje cjelokupni razvoj proizvoda od osmišljavanje imena do dizajna ambalaže te promocije proizvoda. Osnova vizualnog identiteta je suvremena tipografija u kombinaciji sa stiliziranim ilustracijama voća. Razlikovnost između rakija i likera stavljena je u poziciju pozitiva i negativa, pa su tako svijetle rakije kodirane bijelim i crnim elementima, dok su tamni likeri kodirani srebrnom bojom. Zbog širokog plasmana u različite prodajne kanale FINA rakije i likeri proizvedeni su u više različitih veličina i oblika.

Naručitelj

  • ČIMA d.o.o.

Kreativni tim

  • Izvorka Jurić (kreativna i art direkcija, ilustracija, dizajn), Jelena Gvozdanović (ime proizvoda, suradnica na izvedbenom rješenju), Maja Danica Pečanić (fotografije ambalaže), Bruno Šarić (produkcija mrežnih stranica)

Nagrade i priznanja

_
internacionalna dizajn nagrada QuadAward
Quadaward UG, 2014., D
_
nagrada dana na Favourite Design
2014., Internacional
_
finalist CroPak 2014
2014., HR
_
objavljeno na portalu The Dieline
2014., Internacional
_
objavljeno na portalu Packaging of the World
2014., Internacional
_
dio izložbe “Retrospektiva ZzID 2009-2013″
Centar za dizajn Hrvatske gospodarske komore, 2014., HR
_
objavljeno na portalu Vizkultura
2013., HR