12 odabranih za Izložbu hrvatskog dizajna 21/22

Odabrani su radovi za Izložbu hrvatskog dizajna 21/22, a među njima i 12 naših projekata

Selekcijska komisija u sastavu: Robert Čanak, Dario Dević, Nataša Njegovanović, Luka Perić, Cvetka Požar, Zlatka Salopek Radić i Juraj Zigman, odabrala je 325 dizajnerskih ostvarenja koja će se predstaviti na bijenalnoj Izložbi hrvatskog dizajna 21/22 u Laubi – kući za ljude i umjetnost 10. siječnja 2023. te na online izložbi i u publikaciji Pregled hrvatskog dizajna 21/22 u prosincu 2022.

To je najveći broj radova ikad selektiran za ovu izložbu, kao i najveći broj prijava, kojih je ove godine bilo čak 573.

Osim toga, objavljene su i nominacije za Veliku nagradu HDD-a za projekte koji su se prema ocjeni komisije najviše istaknuli svojom kvalitetom, inovativnošću, kompleksnošću i jasnom porukom.

U kategoriji Dizajn vizualnih komunikacija bit ćemo prisutni s projektima: Prostoria katalog, ZDL deplijan, rebrending Udruge za kreativni socijalni rad, sustav identiteta NUTRIS grupe i rebrending Kaštil Slanice.

U kategoriji Dizajn ambalaže bit ćemo prisutni s projektima: TREF premium lager pivo, Kupilek linija proizvoda, Kadinela maslinovo ulje, Next Level Naturals grupa proizvoda i CERU cook at home setovi.

U kategoriji Cjeloviti projekt bit ćemo prisutni s projektima: ASPECT hrana za pse i Fjori Fôra sustav identiteta i linija bio začina.

Čestitke svim kolegama sa izabranim projektima.

Detalje o izložbi, nominacijama za Veliku nagradu HDDa i svim slektiranim radovima pročitajte na dizajn.hr.

Vidimo se na otvorenju!

Fotografija: Petra Slobodnjak, Hrvatsko dizajnersko društvo