> Design Bureau Izvorka Jurić / Stela Kovačić

Stela Kovačić

dizajnerica / fotografkinja

Diplomirala 2015. godine Dizajn grafičkih proizvoda na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te odmah po završetku studija priključuje se timu Design Bureau Izvorka Jurić gdje djeluje kao dizajnerica, ilustratorica i fotografkinja.

Tijekom studija, bila je aktivni član udruge eSTUDENT tokom dvije godine, gdje je jednu godinu bila voditeljica grupe za Vizualne komunikacije. Sudjelovala na raznim projektima i natječajima, kao što je CROPAK, konferencija Blaž Baromić, itd. te u organizaciji Smotre Sveučilišta i TEDx University of Zagreb.

Osim što je sudjelovala na raznim studentskim projektima, može pohvaliti i dvjema Dekanovim nagradama. Dodijeljena joj je Dekanova nagrada za najbolji uspjeh na Diplomskom studiju 2013/2014 te Dekanova nagrada za najbolje promo materijale fakulteta na Smotri Sveučilišta u Zagrebu 2012.

Uz dizajn, vrlo se uspješno bavi i fotografijom, za kojom je strast razvila još na studiju. Od umjetničke fotografije, preko modne i portretne do kataloške fotografije za potrebe prezentiranja proizvoda i projekata studija.

Kao vrlo svestrana i kreativna osoba, bavi se i ilustracijom, izradom nakita, maski, kostima, digitalna je i tradicionalna slikarica, a u posljednje vrijeme bavi se i izradom predmeta od gline.